Grasleverancier: ‘Laat de spelers maar beslissen’

Soccernews

De afgelopen dagen is het gras in de standions van het wereldkampioenschap voetbal erg in opspraak. Het gras is te droog aldus vele bondcoaches, spelers een enkele arbiter. In negen stadions ligt Nederlands gras. Volgens de grasmakers maakt het voor de kwaliteit van het gras niet uit of er vlak voor een duel nog flink wordt gesproeid. “Laat de spelers maar beslissen.” aldus een medewerker van het bedrijf Hendriks Graszoden, wie het gras geleverd hebben.

“We horen aan de ene kant dat spelers uitglijden, aan de andere kant dat ze struikelen. Glijden zou een gevolg zijn van een gladde, natte mat maar struikelen hoort weer bij een droge.”

De grasleveraar vind dat de spelers moeten beslissen. “De grasmat moet gewoon voldoende water krijgen om in goede kwaliteit te blijven. Wanneer de mat wordt berregend, maakt niet veel uit. Vergelijk het met een mens die moet lunchen en daarna een belangrijke vergadering krijgt. Of die vergadering dan om twee uur of om drie uur begint, maakt ook weinig uit.”
“Maar” vervolgde Vloet na het horen dat er vijf uur voor een wedstrijd niet meer gesproeid mag worden. “Daar kun je dus weinig aan veranderen. Ik zou zeggen: laat de spelers beslissen. Als het nodig is voor het balspel, waarom zou je dan niet sproeien? Voor het gras maakt het niet uit.”

“We houden het van afstand heel goed in de gaten, hebben continu contact met de mensen in de stadions. Als ik via de tv de matten zo bekijken, vind ik dat ze het op dit moment goed doen. Ze liggen er netjes bij.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie