Strootman: “De vijfde man trok ineens zijn mond open, dat doet ie normaal nooit”

Soccernews

PSV-middenvelder Kevin Strootman deelde na afloop van het Europa League-duel met Hapoel Tel Aviv (3-3) een compliment uit aan de vijfde man. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd, bij een 2-3 stand voor Hapoel, floot scheidsrechter Stuart Attwel voor een strafschop voor PSV. Na overleg met de vijfde man zag hij echter af van de strafschop. Strootman was het daarmee eens.

“Die jongen speelde de bal, daarom was ik verbaasd dat hij een strafschop gaf. Voor het eerst zag ik toen dat die vijfde man ineens zijn mond open trok. Dat doet-ie normaal nooit”, vertelde Strootman na afloop van het duel. “Maar mijn complimenten voor hem, hij had het goed gezien.” In de 87ste minuut maakte de middenvelder de gelijkmaker.

Of Strootman in beroep gaat tegen de schorsing van twee competitieduels die de tuchtcommissie van de KNVB hem oplegde weet hij nog niet. Afgelopen zaterdag kreeg hij in het duel met FC Twente (2-2) een rode kaart van scheidsrechter Kevin Blom na een tackle op Luuk de Jong. De middenvelder van PSV is het echter niet eens met die rode kaart.

“We overleggen vrijdag of het nog zin heeft. Ik betwijfel het in ieder geval”, aldus Strootman. De international van Nederland kreeg maandag een schikkingsvoorstel van twee duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk, maar daar ging hij niet mee akkoord. Dinsdag hoorde hij twee duels onvoorwaardelijk schorsing tegen zich eisen.