Van der Sar start eigen foundation

Van der Sar start eigen foundation
31 Juli 2011 22:32
© ProShots

Edwin van der Sar is nog maar pas gestopt met voetballen en hij gaat al met een nieuw hoofdstuk beginnen. De ex-doelman start zijn eigen foundation op. Het fonds gaat geld inzamelen voor kinderen die te maken hebben gehad met een hardinfarct. Ook zijn vrouw Annemarie gaat hem hierbij helpen.

"Het idee is gaan leven bij ons nadat Annemarie eind 2009 werd getroffen door een herseninfarct", verklaard Van der Sar aan Sport-Promotion. "We hebben toen niet alleen de gevolgen van een infarct ondervonden, maar werden ook geconfronteerd met de kosten van de hulp die nodig is om hiervan te herstellen."

"Wij beschikten gelukkig over de financiële middelen om dat te doen. Maar dat is zeker niet voor iedereen weggelegd. Dat bracht ons op het idee hier iets mee te doen. Onze Foundation zal zich onder meer gaan richten op kinderen die door een infarct zijn getroffen en zal hulp bieden aan organisaties die zich hier al mee bezighouden."

Van der Sar zelf weet dat dit het ideale moment is om de foundation te starten. "Komende woensdag is mijn afscheidsavond in de Amsterdam Arena. Ik kan nu dus publiciteit opwekken voor ons initiatief. Dat zal het gehele doel alleen maar ten goede komen." Johan Cruijff en Dirk Kuyt gingen de oud-goalie voor met het oprichten van een foundation.

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

4 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan. • Mike_FR 0 31 Jul 2011 om 23:07 Rang: Aanvoerder
  Zonder te zeuren: is het niet harTinfarct?

  Verder wel een mooi idee!
 • milan 0 31 Jul 2011 om 23:24 Rang: Vice-aanvoerder
  Geweldige vent die van der Sar
 • ronaldpj +7741 01 Aug 2011 om 10:57 Rang: Utopisch
  Held.... Niet alleen op het veld, maar ook daarnaast een geweldige vent.

 • ArjoPSV 0 01 Aug 2011 om 17:35 Rang: Semi-prof
  van der Sar